"Jeta eshte si cokollata, eshte e hidhur per te vleresuar te emblen."

domenica 16 ottobre 2011

KINDER FETTA LATTE

 U be shume kohe qe  nuk kam shkruar ketu,  e sot po rikthehem serish ne kete blog. Jashte ben ftohte e nje pasdite  me eksperimente kuzhine  eshte gjithmone e pelqyeshme.
Ju pelqen kinder  fetta latte?  :-) :-) :-)
Ok,  ok  po ju postoj receten ketu me poshte  pa u zgjatur shume.


Perbersit:
2 te bardha vezesh
50 gr  gjalpe  i zbutur
60 gr miell
2 luge sheqer i bluar e 2 luge sheqer normal
2 luge gjelle kakao
gjysem bustine maja per embelsira

Per kremin:
100 ml panna per embelsire
1 luge mjalte
50 gr qumesht i kondensuar

Pergatitja:
Ne nje ene qelqi rrihet gjalpi i zbutur me sheqerin.

 Shtohen te bardhat e vezeve, mielli dhe majaja, kakao duke perzier vazhdimisht derisa te behet nje mase si krem.

Ne nje tave te shtruar me leter furri  hidhet  masa  e pergatitur  e krijohen dy drejtekendsha.

  Vendoset ne furre te nxehur paraprakisht  ne 200°C e duhet lene vetem 4 minuta.  Kjo kohe eshte e mjaftueshme sepse shtresa e pandispanjes eshte e holle.
 Lihen te ftohen e nderkohe pergatitet kremi  me panna.
Rrihet  fort me rrahese vezesh ose mixer panna e ftohte, shtohet 1 luge mjalte dhe 50 gr qumesht i kondensuar.  
Vendoset ne ngrirje  per 20-30 minuta.  Ky krem shtohet  ne mes te dy  shtresave te pandispanjes e vendoset ne frigorifer per nje ore. Priten anet dhe formohen drejtekendesha te vegjel.
Serviret e ftohte.








Nessun commento:

Posta un commento