"Jeta eshte si cokollata, eshte e hidhur per te vleresuar te emblen."

venerdì 23 settembre 2011

BISKOTA ME KANELLE DHE KARAMEL

Perberesit:

  • 200 gr miell
  • 100 gr gjalpe 
  • 100 gr sheqer
  • 1 te verdhe veze
  • nje luge kafeje me kanelle
  • gjysem luge  maja per embelsira
  • 2 luge qumesht
  • 2 luge salse karamel

Ne nje ene te thelle hidhet mielli, kanella, majaja per embelsira ( ne mungese te saj  mund te perdoret  sode buke). Ne mes  hapet nje grope hidhet sheqeri, qumeshti, e verdha e vezes dhe perzihen mire te gjitha se bashku. Ne fund i hidhet karameli, perzihen perseri dhe vendoset ne  frigorifer  per dy ore mbuluar me nje
pecete. Pas dy oresh  hapet brumi ne nje trashesi  rreth 5 mm dhe pritini ne format qe ju pelqejne me shume. Shtrohen ne tave  me leter furri dhe piqen per 10 minuta ne 170°C.

Nessun commento:

Posta un commento