"Jeta eshte si cokollata, eshte e hidhur per te vleresuar te emblen."

giovedì 25 agosto 2011

PJESHKE ME COKOLLATE TE FURRES

Perberesit:

  • 6 pjeshke te medhaja
  • 100 gr amareta 
  • 30gr gjalpe 
  • 10gr pluhur kakao 
  • 70 gr cokollate e zeze 
  • 2 luge gjelle rum ose liker 
  • 2 te verdha vezesh
  • 60 gr sheqer 
Lahen pjeshket dhe ndahen ne dysh duke eliminuar berthamen. Me ane e nje luge  hiqet  tuli i pjeshkes duke  lene nje zgaver per ta mbushur me pas. Tuli i pjeshkes vendoset  ne nje ene dhe shtypet me pirun ose kalohet ne mixer per tu bere i imet. Shtohen amaretat qe me pare i kemi grire imet. Rrihen vezet me sheqer  dhe hidhen ne enen  me pjeshke dhe amareta. Shtohet kakao, cokollata e grire imet dhe rumi. 
Me kete perzierje mbushim  pjeshket dhe i vendosim ne  nje tave  te lyer me pare me gjalpe. Shtohet pak gjalpe persiper dhe vendoset ne furre  ne temperature 180°C per gati 45 minuta.



Nessun commento:

Posta un commento